كال كباب(غذای شمالی)


گلی

ارسال های توصیه شده

كال كباب یك غذای اشتها آور شمالی است كه از بادنجان، آب انار ترش، سبزى، سیر و مغز گردو درست می‌شود.

كال كباب را با كته و ماهى شور سرو می‌كنند. بعضی‌ها هم از آن به جای ترشى در كنار سایر غذاها استفاده می‌كنند.

اگر بخواهید این غذا را برای دو نفر درست كنید؛ باید به شرح زیر عمل كنید:

 

5411953255276810622512418165381402100202.jpg

 

مواد لازم:

بادنجان درشت........... 4 عدد

آب انار ترش یا آب غوره یا دانه انار.......... نیم فنجان

سبزى، نعناع و خلواش (خنش) و شوشاق ریز شده تازه یا خشك ............ 1 قاشق غذاخورى

(سبزی‌های معطری مثل خلواش و شوشاق خاص شمال ایران است و همه جا نیست. بنابراین می‌توانید به جای آن‌ها از نعناع استفاده كنید)

سیر.......... نیم بوته

نمك و فلفل.......... به اندازه كافى

مغز گردوى ساییده شده........... 75 گرم

 

طرز تهیه:

بادنجان‌ها را از وسط چاك دهید و روى آتش زغال یا در فر (350 درجه) كباب كنید. برای اینكه بادنجان‌ها نسوزد و در عین حال خوب بپزد آن‌ها را بچرخانید.

بعد باید پوست بادنجان‌ها را بگیرید. برای این‌كار اگر آن‌ها را در آب سرد قرار دهید، پوستشان را می‌توانید به راحتی جدا كنید.

اگر بادنجان‌ها تخم دارند آن‌ها را جدا كنید.

سپس گوشت بادنجان‌ها را با گوشت‌كوب له كنید.

حالا نوبت سیرهاست. سیرها را هم بكوبید.

بروید سراغ سبزى‌هایی كه شسته‌اید و آبش رفته است. سبزی‌ها را هم كاملا خرد كنید و بعد بادنجان‌ها، سیر، سبزى، نمك، فلفل، آب انار (یا آب غوره یا دانه انار) و مغز گردو را با هم مخلوط كنید.

لینک به دیدگاه

سیر و بادنجان را خیلی دوست دارم .برای روز جمعه حتما درست می کنم.

ویرایش شده توسط salwa
لینک به دیدگاه
اردیبهشت مهمان

كال كباب یك غذای اشتها آور شمالی است كه از بادنجان، آب انار ترش، سبزى، سیر و مغز گردو درست می‌شود.

كال كباب را با كته و ماهى شور سرو می‌كنند. بعضی‌ها هم از آن به جای ترشى در كنار سایر غذاها استفاده می‌كنند.

اگر بخواهید این غذا را برای دو نفر درست كنید؛ باید به شرح زیر عمل كنید:

 

5411953255276810622512418165381402100202.jpg

 

مواد لازم:

بادنجان درشت........... 4 عدد

آب انار ترش یا آب غوره یا دانه انار.......... نیم فنجان

سبزى، نعناع و خلواش (خنش) و شوشاق ریز شده تازه یا خشك ............ 1 قاشق غذاخورى

(سبزی‌های معطری مثل خلواش و شوشاق خاص شمال ایران است و همه جا نیست. بنابراین می‌توانید به جای آن‌ها از نعناع استفاده كنید)

سیر.......... نیم بوته

نمك و فلفل.......... به اندازه كافى

مغز گردوى ساییده شده........... 75 گرم

 

طرز تهیه:

بادنجان‌ها را از وسط چاك دهید و روى آتش زغال یا در فر (350 درجه) كباب كنید. برای اینكه بادنجان‌ها نسوزد و در عین حال خوب بپزد آن‌ها را بچرخانید.

بعد باید پوست بادنجان‌ها را بگیرید. برای این‌كار اگر آن‌ها را در آب سرد قرار دهید، پوستشان را می‌توانید به راحتی جدا كنید.

اگر بادنجان‌ها تخم دارند آن‌ها را جدا كنید.

سپس گوشت بادنجان‌ها را با گوشت‌كوب له كنید.

حالا نوبت سیرهاست. سیرها را هم بكوبید.

بروید سراغ سبزى‌هایی كه شسته‌اید و آبش رفته است. سبزی‌ها را هم كاملا خرد كنید و بعد بادنجان‌ها، سیر، سبزى، نمك، فلفل، آب انار (یا آب غوره یا دانه انار) و مغز گردو را با هم مخلوط كنید.

 

 

گلی عزیزم غذای خوشمزه ایه،

ویرایش شده توسط اردیبهشت
لینک به دیدگاه
اردیبهشت مهمان

سیر و بدنجان را خیلی دوست دارم .برای روز جمعه حتما درست می کنم.

انار ترش و بساب یه سس غلیظ قرمز میشه که از آب انار خوشمزه ترش میکنه

سیر هم خیلی زیاد نریز

ویرایش شده توسط اردیبهشت
لینک به دیدگاه

عزیزم وقتی برای دوست خوزستانیم درست کردم نخورد

گفت وقتی تصور میکنم بادمجون و انار ترش رو با هم مخلوط کردی ، نمیتونم بخورم

ولی بقیه دوستام خوششون اومد

حتما درستش کن

حیف که چند تا برگ از سبزی های معطر محلیمونو کم داری عزیز

حتما دوستتان اهل شمال خوزستانه ،عادات غذایی آنها با ما متفاوت است.جنوبیها به ماهی و سیر و ترشیجات عادت دارند و این غذاها را دوست دارند.
لینک به دیدگاه

این کال کباب یا کیاب کال است

 

کباب رسیده هم میشه کباب کوبیده :>

 

با این مواد گرونش که یکیش همین مغز گردو است که کلیوئی 50 ادلار است

 

کوبیده به صرف تر است :))

لینک به دیدگاه
اردیبهشت مهمان

بله... غذاهای گیلانی تنوع بیشتری داره ...

نمی دونم "نیم کار" چیه؟؟؟

نم (nem) کار، یه ظرف سفالیه دایره ای با شعاع تقریبا 25 سانت،

که یه خورده لبه هم داره که محتویاتش نریزه = نم کار که میشه از بازارهای گیلان خریدش

برای استفاده از این وسیله باید یه سنگ گرد هم پیدا کنی (برای این کار کل خانواده باید بسیج بشن :)]] )

حالا مواد مثلا کال کباب بخای درست کنی

گردو رو توش میسابی ، بعد انار ترش و که دونه کردی و چند حبه سیر و میریزی تو نم کار و میسابی و وقتی این سس آماده شد بادمجون هایی که ساطوری کردی و چند برگ از سبزی معطر که خودت گفتی بهش اضافه میکنی و دوباره میسابی

این دسر با ماهی خیلی خوشمزه میشه

لینک به دیدگاه
اردیبهشت مهمان

این کال کباب یا کیاب کال است

 

کباب رسیده هم میشه کباب کوبیده :>

 

با این مواد گرونش که یکیش همین مغز گردو است که کلیوئی 50 ادلار است

 

کوبیده به صرف تر است :))

این کباب به اون معنایی که شما فکر میکنی نیست

 

قدیمی های گیلان به خورشتی که با گردو درست میشد میگفتن کباب،

به این غذا میگن کال کباب ، چون گردوش پخته شده نیت مثل فسنجون و...

اوکی؟ خنده هم نداره

لینک به دیدگاه


  • این کباب به اون معنایی که شما فکر میکنی نیست
     
    قدیمی های گیلان به خورشتی که با گردو درست میشد میگفتن کباب،
    به این غذا میگن کال کباب ، چون گردوش پخته شده نیت مثل فسنجون و...
    اوکی؟ خنده هم نداره

اوکی!!!

لینک به دیدگاه
اردیبهشت مهمان

هر کس میتونه از هر چیزی خوشش بیاد

 

اما من بریونی رو ترجیح میدم

 

باید کال کباب و با ماهی که رو آتیش پخته شده رو تجربه کنی اون وقت بگید کدومو ترجیح میدید

ویرایش شده توسط اردیبهشت
لینک به دیدگاه

حتما دوستتان اهل شمال خوزستانه ،عادات غذایی آنها با ما متفاوت است.جنوبیها به ماهی و سیر و ترشیجات عادت دارند و این غذاها را دوست دارند.

بله من اهل شمال خوزستان هستم ولی به شدت ماهی وسیر وترشیجات تند و ترش رو دوست دارم اما حاضر به امتحان این غذا نبودم نه برای اینکه خوشمزه نبود بلکه چون فکر میکنم انار و بادمجون با هم خوب نمیشه.......

ویرایش شده توسط samira0190
لینک به دیدگاه

نم (nem) کار، یه ظرف سفالیه دایره ای با شعاع تقریبا 25 سانت،

که یه خورده لبه هم داره که محتویاتش نریزه = نم کار که میشه از بازارهای گیلان خریدش

برای استفاده از این وسیله باید یه سنگ گرد هم پیدا کنی (برای این کار کل خانواده باید بسیج بشن :)]] )

حالا مواد مثلا کال کباب بخای درست کنی

گردو رو توش میسابی ، بعد انار ترش و که دونه کردی و چند حبه سیر و میریزی تو نم کار و میسابی و وقتی این سس آماده شد بادمجون هایی که ساطوری کردی و چند برگ از سبزی معطر که خودت گفتی بهش اضافه میکنی و دوباره میسابی

این دسر با ماهی خیلی خوشمزه میشه

ممنون از توضیحات. @};-

شبیه همین ظرفو با این توصیفات اما از نوع چوبی دیدم.

لینک به دیدگاه
اردیبهشت مهمان

ممنون از توضیحات. @};-

شبیه همین ظرفو با این توصیفات اما از نوع چوبی دیدم.

بیا برویم روبروی باد شمال...

آن سوی پرچین گریه ها، سرپناهی خیس از مژه های ماه را بلدم که بیراهه ی دریا نیست!

دلم برای خوشه های برنج که نم نم بارون روشون میریزه و بوش آدمو مست میکنه تنگ شده!! خوش به حالت که اونجایی

لینک به دیدگاه

به به چه غذایی . =D> گلی بانو ما از شما سپاسگزاری در تشکر داریم . 8-}:-bd

لینک به دیدگاه

هر کس میتونه از هر چیزی خوشش بیاد

 

اما من بریونی رو ترجیح میدم

دفعه بعد اموزش بریونی...حالا کدومش ترجیح میدین...(اصفهانی، هندی، اعظم...)؟؟؟؟؟ :-?

لینک به دیدگاه
اردیبهشت مهمان

دفعه بعد اموزش بریونی...حالا کدومش ترجیح میدین...(اصفهانی، هندی، اعظم...)؟؟؟؟؟ :-?

 

والاه ، بیا و خوبی کن بهشون غذای جدید معرفی کن،

حاضرن بیان خفمون کنن

بابا مایه دارا

شما فقط گاو و گوسفند بخورین

ما هم بادمجون و ...

ویرایش شده توسط اردیبهشت
لینک به دیدگاه
  • 5 ماه بعد...

برای ارسال دیدگاه یک حساب کاربری ایجاد کنید یا وارد حساب خود شوید

برای اینکه بتوانید دیدگاهی ارسال کنید نیاز دارید که کاربر سایت شوید

ایجاد یک حساب کاربری

برای حساب کاربری جدید در سایت ما ثبت نام کنید. عضویت خیلی ساده است !

ثبت نام یک حساب کاربری جدید

ورود به حساب کاربری

دارای حساب کاربری هستید؟ از اینجا وارد شوید

ورود به حساب کاربری
  • کاربران آنلاین در این صفحه   0 کاربر

    • هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.