حراج مدرک دکتري!


mahdiano

ارسال های توصیه شده

چندي پيش معاون وزير علوم و رئيس سازمان امور دانشجويان پرده از اتفاق قابل تأملي برداشت. وي گفت: سه هزار نفر بدون گذراندن آزمون ورودي و سنجش توان علمي، دانشجوي "دکترا" شده اند و دير يا زود دانش آموخته و احتمالاً به عنوان نيروهاي تحصيل کرده جامعه مدعي تصاحب مناصب کليدي خواهند شد. هر چند اگر يک بررسي آماري انجام پذيرد به حتم خواهيم ديد امثال اين افراد هم اکنون نيز داراي مناصب مهمي در شهرهاي خود هستند و چه بسا پذيرش آنان در مقطع دکترا از طريق رانت همين مسئوليت ها بوده است. به عنوان مثال يکي از دوستان مي گفت: شاهد بودم فردي با مدرک فوق ديپلم در يکي از سازمان ها، مسئوليتي به عهده گرفت و در دوران شش ساله مديريت خود تمام مقاطع دانشگاهي را بدون کنکور، حضور در کلاس و طي مراحل علمي طي کرد و بعد از اينکه دانشجوي دوره دکترا شد مسئوليت خود را تحويل فرد ديگري داد.

 

نکته اي که در وهله نخست از سخنان اين مقام مسئول به ذهن مي رسد اين است که ورود سه هزار نفر بدون ارزيابي سطح دانش و بررسي رزومه علمي در عالي ترين مقطع تحصيلي دانشگاهي در حالي انجام مي گيرد که در آخرين آزمون ورودي دکترا، حدود ۲۱۸ هزار داوطلب شرکت کردند که پس از آزمون، ۲۱ هزار نفر از آن ها(کمتر از يک دهم متقاضيان) در رديف معرفي شدگان براي شرکت در مصاحبه قرار گرفته و در   نهايت ۱۰ هزار و ۸۰۹ نفر دانشجوي دکترا شده اند؛ به بيان ديگر چه بسيار افرادي که سال ها تلاش و مطالعه کرده اند و کنکور داده اند ولي با وجود شايستگي هنوز فرصت ورود به دوره دکترا را پيدا نکرده اند.

 

علاوه بر اين افراد بسياري که از وضع مالي مناسبي برخوردارند مي توانند بدون آزمون با هزينه کردن چيزي حدود چهل يا پنجاه ميليون تومان مدرک دکتراي معتبر دانشگاهي(حتي از دانشگاه هاي سطح يک کشور) دريافت کنند و در جرگه استادان دانشگاه قرار بگيرند.

 

و اين يعني حراج مدرک و قرباني کردن علم و دانش! به بيان ديگر دوران "علم بهتر از ثروت" به پايان آمده و زمانه اي فرا رسيده که علم و دانش واقعي جايش را به مدرک تحصيلي داده است و مدرک هم به راحتي در اختيار صاحبان ثروت و قدرت قرار مي گيرد.

 

البته اين نکته صحيح است که بايد تحصيلات تکميلي در کشور به گونه اي توسعه يابد که تا حد امکان از هجرت جوان ها به دانشگاه هاي خارج از کشور جلوگيري شود ولي اين توسعه بايد علاوه بر توجه به کميت، ابعاد کيفي را نيز شامل شود. بدين صورت که حداقل وقتي به فردي عنوان دکتر اطلاق مي شود سطح قابل قبولي از دانش و آگاهي را نيز داشته باشد. سخن پاياني اينکه بايد ضمن تشکر از مسئولان وزارت علوم به سبب آشکار کردن اين حقيقت پاسخ چند سؤال مهم را از ايشان مطالبه کنيم؛ اول اينکه اکنون که ابعاد دردناک اين ماجرا آشکار شده است آيا مجازات مسئولاني که با اشتباهاتشان نسلي از دکتراي تقلبي و کم سواد را به وجود آورده اند پيگيري نمي کنيد؟ دوم اين که با اين سه هزار نفري که بدون آزمون پذيرفته شده و قرار است مدرک بگيرند، چه مي کنيد؟ و در نهايت وزارت علوم براي کيفي سازي دانشگاه ها و ارزيابي مناسب سطح علمي داوطلبان در ورود به مقاطع تکميلي خصوصاً در پرديس هاي خود گردان(بخوانيد پول محور) چه برنامه اي دارد؟

 

خراسان - مورخ پنج‌شنبه 1392/11/17 شماره انتشار 18618

لینک به دیدگاه

کلا این چون توی ایران هست اینطوری نگاه میکنند! دانشگاههایی که این طوری گرفتن معمولا جزو دانشگاه های خیلی بزرگ کشور بودن و دقیقا این افراد بخوان مدرک بگیرن باید اون ۲-۳ تا مقاله ای اس آی و .... را حتما داده باشن تا دفاع کنن...... پس حتما درس میخونن دیگه!!! فقط طرز ورودشون فرق داره! 

 

حالا خیلی از افراد میرن دانشگاه پاکستان و ارمنستان و تاجیکستان و ....تان  ، مدرک میگیرن ، مدرکشون خیلی بیشتر هم معتبر هست! در حالی که توی اون رشته ها از نظر علمی از همین دانشگاه های ایران پایینترن!!!   پس چی بهشون یاد میدن؟؟! خیلی ضعیفتر از کسانی هستن که توی ایران تو هر دانشگاهی درس خوندن!   تازه این دانشگاه ها هم کنکور که ندارن! مدرک میفرستن بی کنکور و با پول میرن!

 

نمونه دیگش، یکی از دوستامون ۳۰۰ میلیون تومن ریخت دانشگاه آکسفورد، پذیرش گرفت و رفت داره درس میخونه!  خب چرا اینها مشکلی ندارن!؟؟؟؟؟

 

مهم این که بار علمی طرف رو ببینن نه اینکه کجا و چه طوری درس خونده!!!

لینک به دیدگاه

:)) :)) :)) :)) :))

دانشگاه آکسفورد

300 میلیون تومان

دوست عزیز

آخه دانشگاه آکسفورد انگلیس فکر میکنید واسه 300 میلیون تومان آبرو و حیثیت خودش رو زیر سوال میبره ؟

که به یک نفر بی سواد پزیرش بده و  بعد هم مدرک :)) :)) :)) :))

این مبلغ یک دهزارم مبالغی هم نیست که این دانشگاه سالانه هزینه میکنه

لینک به دیدگاه

:)) :)) :)) :)) :))

دانشگاه آکسفورد

300 میلیون تومان

دوست عزیز

آخه دانشگاه آکسفورد انگلیس فکر میکنید واسه 300 میلیون تومان آبرو و حیثیت خودش رو زیر سوال میبره ؟

که به یک نفر بی سواد پزیرش بده و  بعد هم مدرک :)) :)) :)) :))

این مبلغ یک دهزارم مبالغی هم نیست که این دانشگاه سالانه هزینه میکنه

 

این عزیزی که دارم میگم رفته داره میخونه

۳۰۰ میلیون تومن هزینه دفعه اولی بود که ریخت!واسه ورود فقط!  اول باید این پولو میریخت تا کلا اسمشو بنویسن

بعد واسه هر ترمش جدا پول میریزه!

ویرایش شده توسط s.math
لینک به دیدگاه

خیلی چیزها هست که ما نمیبینیم.... ولی از خیلی جاها میشه شنید و دید

 

توی خود همین ایران قشنگمون! هم از اینکارا خیلی هست فقط چون کارهای مخفی هست، این ور و اون ور پخش نمیشه! خیلی از دانشگاه های ۱ و ۲ و ۳ و ۴ و ۵ کشور.... با دریافت یه پول میلیونی که اول موقع ثبت نام میگیرن، بعضی هارو به عنوان روزانه میگیرن! بدون هیچ کنکوری! اینها رو من دیدم دورم که دارم میگم....  (( فقط این افراد آدم های خاص تری هستن، خونشون رنگین تره !  ))

لینک به دیدگاه

من بعید میدونم این آکسفورد همون آکسفورد باشه

 

البته کار بدی هم نکرده دانشگاه که.... من نمیگم سواد علمی این شخص پایینه که.... سواد خوبی هم نسبتا داره.

من میگم یعنی حتی دانشگاه های خیلی معروف هم با دریافت پول ، اشخاصی رو میگیرن. دلیل نمیشه طرف بی سواد باشه!

 

ولی این کار توی ایران اگه بشه ، زرف بی سواد تلقی میشه! و مدرک نا معتبر! 

الان همین شخص یه جایی واسه استخدام بره ، مدرکش از دانشجوی روزانه رتبه ۱ دانشگاه اول کشور هم معتبرتره!

ولی حالا دانشگاه های پردیس ایران! اگه یه نفر با ۲۰ تا مقاله از این دانشگاه پردیس مدرک گرفته باشه، در مقابل دانشجوی دانشگاه ۱۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰ ام کشور که ۲تا مقاله به زور براش نوشتن که دفاع کنه، غیر معتبرتره!   و این طرف دومی رو ترجیح میدن!   

لینک به دیدگاه

متاسفانه موارد از این دست زیاده رییس دانشگاهی داریم (هنوز عوض نشده !!!! بخاطر فشار نماینگه های مجلس) که خانمش رو با دیپلم الان رسونده به بورس دکترای خارج

 

اون دوستی هم که میگه دانشگاه آکسفورد با 300 میلیون خوب خیلی دانشگاهها هزینه میگیرن ولی کیفیت رو فدا نمیکنن همین دوست شما اگه نتونه با قوانین آموزشی اونجا کنار بیاد حتما اخراج میشه چون اونجا ایران نیست.

 

خدا کنه همه این متخلف ها رو برگردونن به روز اول و استخدام ها و قبولی دکترا ها و ارتقای الکی رو هم بر گردونن و گرنه غیر از ضربه شدید به اموزش عالی جو بی اعتمادی بدی دانشگاهها رو در بر می گیره

لینک به دیدگاه

البته این رو هم توجه داشته باشین که

کسی که از ایران بره و بتونه با قوانین آموزشی یک دانشگاه دیگه کنار بیاد مطمئن باشید

ظرف سالهای تحصیلی که باید طی کنه

اینقدر تغییر و تحول پیدا میکنه که دیگه حاضر نمیشه برگرده ایران برای انجام کار و تحصیل و این چیزا

چون موقعیت هایی بهش پیشنهاد میشه که ....

لینک به دیدگاه
  • 11 ماه بعد...

برای ارسال دیدگاه یک حساب کاربری ایجاد کنید یا وارد حساب خود شوید

برای اینکه بتوانید دیدگاهی ارسال کنید نیاز دارید که کاربر سایت شوید

ایجاد یک حساب کاربری

برای حساب کاربری جدید در سایت ما ثبت نام کنید. عضویت خیلی ساده است !

ثبت نام یک حساب کاربری جدید

ورود به حساب کاربری

دارای حساب کاربری هستید؟ از اینجا وارد شوید

ورود به حساب کاربری
  • کاربران آنلاین در این صفحه   0 کاربر

    • هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.