غذاهای محلی استان همدان


ارسال های توصیه شده

آشنایی با روش تهیه آش اماج - غذای محلی استان همدان

 

 

آش اماج یکی از چندین غذای لذیذ محلی و سنتی استان همدان است. اماج درون این آش را به دو روش می‌توانید تهیه کنید که به آن‌ها پرداخته‌ایم

مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:

اماج: یک پیمانه

سبزی آش (تره، پیازچه): 500 گرم

پیازداغ: 2 قاشق غذاخوری

سیر: 3 حبه

عدس: 150 گرم

لوبیا چشم بلبلی: 150 گرم

تخم ‏مرغ: 1 عدد

نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان دلخواه

طرز تهیه:

* لوبیای چشم‏ بلبلی را که از شب قبل خیس کرده‌اید با یک لیتر آب و کمی نمک روی حرارت قرار دهید تا نیم‏‏ پز شود.

* عدس را اضافه کرده و بعد از آن که کمی نرم شد پیاز داغ را که با زردچوبه تفت داده‏‌اید به همراه سبزی و سیر داغ اضافه نمایید.

* بعد از چند جوش 2 پیمانه آب سرد ریخته و اماج را اضافه کنید مرتب هم بزنید تا اماج‏‌ها به هم نچسبند.

* بعد از 10 دقیقه نمک و فلفل آش را اندازه کنید، تخم ‌مرغ را بشکنید و کم‏ کم اضافه نموده و هم بزنید تا پخته شود.

* سپس در ظرف کشیده، روی آن را با نعنا داغ تزیین کنید.

طرز تهیه اماج:

یک پیمانه آرد را با یک قاشق چای‌خوری نمک مخلوط نمایید و الک کنید.

به 2 روش اماج تهیه می ‏شود:

روش اول:

آرد را کف سینی بریزید و با دست ‌تان که در کاسه ‏ی آب فرو برده‌‏اید روی آرد بپاشید و کف دست را روی آرد حرکت دهید.

حالا دست‌های‌تان را به هم بمالید و از خمیری که به دست تان چسبیده دانه‌های خمیری ریز و نامنظمی درست کنید به همین صورت ادامه دهید تا به اندازه یک لیوان اماج درست شود.

سپس اماج ‌ها را کف سینی بریزید و داخل فر با در باز به مدت 20 دقیقه قرار دهید تا خشک شود.

روش دوم:

این روش ساده بدین صورت است که یک پیمانه آرد را با نمک ترکیب کرده در ظرفی بریزید و آب را کم‏ کم اضافه نمایید تا زمانی که خمیر به دست تان نچسبد.

سپس خمیر را با رنده درشت رنده کنید و اماج‏ هایی را که به این روش تهیه می‏‌شود با فاصله رنده کنید.

سینی را به‏ مدت 20 دقیقه داخل فر قرار دهید و یا در مقابل آفتاب قرار دهید تا نیم خشک شود و در آش بریزید.

انرژی کل: 1300 کیلو کالری

 

 

آش برنج همدانی

 

مواد لازم برای 4 نفر:

 

 

برنج ................................ 1 پیمانه

 

گشنیز خرد شده ................... 200 گرم

 

عدس ............................... یک چهارم پیمانه

 

آب قلم .............................. 2 لیوان

 

نمک ............................... به میزان لازم

 

ماست برای سرو با غذا ......... مقداری

 

طرز تهیه :

 

ابتدا برنج را حدود یک تا دو ساعت زودتر خیس می کنیم(بدون نمک). قلم را هم با کمی نمک جداگانه می پزیم تا خوب پخته شود. بعد از اینکه قلم خوب پخته شد، آب آن را روی برنج ریخته و می گذاریم چند جوش بزند. پس از آن عدس، گشنیز خرد شده و مقداری نمک اضافه می کنیم و می گذاریم بپزد. وقتی خوب لعاب دار شد، برای سرو آماده است. سپس آن را در ظرف مورد نظر کشیده و هرکس بسته به ذائقه ی خود می تواند به آن، ماست یا آبغوره اضافه کند تا این آش، بیش از پیش باب طبع شود.

 

متخصصان تغذیه معتقدند این آش در فصل سرما برای سرماخوردگی بسیار مفید است

 

آبگوشت فلفل همدان

 

 

مواد لازم براي ۴-۶ نفر :

 

گوشت گوسفندي با استخوان و چربي ۵۰۰ گرم

 

 

 

نخود ۲ ليوان

 

 

 

فلفل سبز همدان ۱۰۰ گرم

 

 

 

سيب زميني ۸-۱۰ عدد سايز کوچک

 

 

 

گوجه فرنگي ۶ عدد متوسط ( پوره و تفت داده شده )

 

 

 

پياز ۲ عدد متوسط

 

 

 

سير ۲-۳ حبه ( در صورت تمايل )

 

 

 

زيره سبز ۱ قاشق غذا خوري

 

 

 

زنجفيل تازه ۱ قاشق چايخوري ( رنده شده )

 

 

 

آبليمو به مقدار لازم

 

 

 

نمک ، زردچوبه به مقدار لازم

 

 

طرز تهيه :

 

نخود را از چند ساعت قبل با مقداري آب خيس کنيد و طي اين مدت چند بار آب روي آن را عوض کنيد. بعد آبکش کنيد و کنار بگذاريد.

گوشت را همراه با يک عدد پياز خرد شده و مقدار مناسب آب روي حرات بگذاريد، حرارت را بالا ببريد تا آب بجوشد، کف روي گوشت را بگيريد، نخود آبکش شده، زيره سبز، پوره گوجه فرنگي تفت داده شده، مقداري زردچوبه، سير و زنجفيل رنديده را به گوشت اضافه کنيد. بعد از اينکه آب دوباره جوشيد، درب ظرف را ببنديد، حرارت را روي شعله ملايم تنظيم کنيد و دو ساعت زمان براي اين مرحله در نظر بگيريد.

{ اين نوع فلفل خاص ( که در تصوير مشاهده ميکنيد ) اصالتا مربوط به شهر همدان است، البته کم و بيش در ساير نقاط کشور نيز کاشت و برداشت ميشود. ولي در کل به همين نام و يا به نام فلفل کبابي شهرت دارد. خاصيت اين نوع فلفل در هر دو نوع تند و شيرين آن، عدم تعادل طعم آن است! يعني نوع تند آن بسيار تند و نوع شيرين آن نيز آنقدر بي مزه است که بيشتر طعم آب ميدهد. معمولا براي تهيه اين آبگوشت از نوع تند آن استفاده ميشود که بسيار هم تند است!! و براي اينکه مزه تندي آن به تلخي نزند از روش “بلانچ کردن” استفاده ميشود. به اين صورت که در قابلمه اي مقداري آب جوش بياوريد و بعد از جوشيدن آب، به اندازه اي نمک به آن اضافه کنيد که طعم آب کاملا شور مزه شود، همزمان يک ظرف آب خيلي سرد (بهتر است از چند قطعه يخ نيز کمک بگيريد ) آماده کنيد.

وقتي آب جوشيد، فلفل هاي شسته و خشک شده را داخل آن بريزيد و بعد از ۳۰-۴۰ ثانيه آبکش کنيد و بلافاصله داخل آب يخ بريزيد و ۲-۳ دقيقه بگذاريد در آب يخ بمانند . اين کار را دو بار انجام دهيد تا طعم تلخي فلفل ها کاملا از بين برود . براي اينکه مجبور نباشيد دو بار شورآب تهيه کنيد بهتر است فلفل ها را داخل يک آبکش فلزي بريزيد و همراه با آبکش داخل شورآب در حال جوش قرار دهيد }

دو ساعت بعد - يعني زماني که مواد نيم پز کامل شدند - فلفل ها را به مواد اضافه کنيد، درب قابلمه را نيمه باز بگذاريد، آب خوراک را کنترل کنيدو در صورت نياز کمي آب جوش به آن اضافه کنيد.

۳۰ دقيقه آخر طبخ، سيب زميني ها را تميز بشوئيد و با پوست داخل خوراک بريزيد.

چربي گوشت را خارج کنيد، يک عدد پياز باقيمانده را رنده کنيد، چربي را بکوبيد، با پياز رنديده مخلوط کنيد و داخل ظرف برگردانيد. در اين مرحله نمک خوراک را نيز اندازه کنيد.هنگام سرو، آبليمو را به مقدار دلخواه به آبگوشت اضافه کنيد و خوراک را در ظرف مورد نظر، همراه با مخلفات دلخواه سرو نمائيد .

 

کوفته مخصوص همدان

 

 

 

این کوفته رو در همدان برای سیزده بدر میپزند.

 

طرز تهیه اش مثل کوفته تبریزیه ،فقط گوشت گوسفند را باید میکس کرد.نخود داره،ولی‌ بدون سبزی

 

مواد لازم

 

گوشت گوسفند یک کیلو

 

لپه ۲۵۰ گرم

 

پیاز 1عدد بزرگ بای داخل کوفته و کمی سرخ کرده برای سس کوفته

 

نخود نیم کیلو

 

تخم مرغ یک دونه

 

برنج نصف لیوان

 

نمک،فلفل،زرد چئوبه ارده نخود چی‌ دو قاشق غذا خوری

 

مواد میانی: تخم مرغ پخته،الو،گردو،پیاز تفت داده ،کوفته ریز از همین مواد،

 

گوشت رو با پیاز میکس کرده ،نخود ،لپه، برنج رو پخته و میکس می‌کنیم. همهٔ مواد رو با هم خوب ورز داده از مواد هر

 

اندازه که خواستیم برداشته وسطه اون مواد رو گذاشته و می بندیم ،توی دست گرد کرده تو قابلمه که آب جوش و

 

کمی‌ نمک ،فلفل،زرد چوبه و کمی رب گوجه فرنگی و پیازداغ (سس کوفته) می‌گذاریم تا پخته شود حرارت باید کم باشد.

لینک به دیدگاه

برای ارسال دیدگاه یک حساب کاربری ایجاد کنید یا وارد حساب خود شوید

برای اینکه بتوانید دیدگاهی ارسال کنید نیاز دارید که کاربر سایت شوید

ایجاد یک حساب کاربری

برای حساب کاربری جدید در سایت ما ثبت نام کنید. عضویت خیلی ساده است !

ثبت نام یک حساب کاربری جدید

ورود به حساب کاربری

دارای حساب کاربری هستید؟ از اینجا وارد شوید

ورود به حساب کاربری
  • کاربران آنلاین در این صفحه   0 کاربر

    • هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.